Cadmus fordítás Cadmus

Ötszörösére nőtt Afrikában a kanyarós megbetegedések száma

2022. 04. 28.

Afrikában idén márciusig a tavalyi év azonos időszakához képest 400 százalékkal nőtt a kanyarós megbetegedések száma, miután sok régióban elakadtak az oltási kampányok – jelentette be csütörtökön az Egészségügyi Világszervezet (WHO) afrikai irodája.

Matshidiso Moeti, a szervezet Afrikáért felelős igazgatója sajtóközleményében hangsúlyozta: bár a kontinensen még tart a koronavírus-járvány elleni harc, nem szabad megfeledkezni más, az egészséget fenyegető veszélyekről sem.

A tájékoztatás szerint január elejétől március végéig csaknem 17 500 kanyarós megbetegedést regisztráltak Afrikában, s mind ez idáig 20 ország jelentett kanyarójárványt, nyolccal több, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában.

A WHO a héten jelentette be, hogy a kanyarós esetek száma világszerte megugrott: 2022 első két hónapjában 79 százalékkal több megbetegedést regisztráltak a tavalyi év azonos időszakához képest.

A Genfben ismertetett jelentésben a szervezet szakértői a növekedést a koronavírus-járvány miatt elakadt oltási kampányokkal, valamint az kanyaró elleni védekezésre elkülönített források átcsoportosításával indokolták.

Tavaly összesen 24 afrikai ország jelentett kanyarójárványt, míg az ezt megelőző évben 20. Míg 2019-ben három, 2020-ban pedig kilenc, 2021-ben 13 sárgaláz-járványt jelentettek.

Hír Tv, MTI

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑