Pakisztán jelentősen csökkenti a légi forgalmat

Pakisztán jelentősen, a korábbi ötödére csökkenti a nemzetközi légi forgalmat, és lezárja szomszédaival közös határait szerdától a koronavírus-járvány harmadik hulláma miatt – közölték kedden az iszlámábádi hatóságok.

A kormányzati intézkedések keretében lezárják az iráni és afganisztáni gyalogos határátkelőket, mindössze a pakisztáni állampolgároknak engedik, hogy visszatérhessenek hazájukba.

A pakisztáni járványügyi és betegségmegelőzési hatóság (NCOC) az intézkedéseket a globális és regionális járványhelyzettel indokolta.

Pakisztán mindenekelőtt azt szeretné megelőzni, nehogy olyan állapotok alakuljanak ki, mint a szomszédos Indiában, ahol a fertőzöttek kirívóan magas száma az összeomlás szélére sodorta az egészségügyi ellátórendszert és a teljesítőképesség határára a krematóriumokat.

Az utóbbi időben Pakisztánban is jelentősen megugrott a fertőzöttek száma, április végén pedig rekordot döntött az elhunytak száma.

Az iszlámábádi hatóságok szerint időközben azonban észrevehetők a járvány lassulásának jelei. Ugyanakkor figyelmeztettek, hogy az iszlám böjti hónapot, a ramadánt lezáró ünnepségek visszájára fordíthatják a pozitív fejleményeket.

A 220 millió lakosú dél-ázsiai országban az egészségügyi minisztérium szerint a járvány kitörése óta 837 ezer fertőzöttet regisztráltak, akik közül 18 310-en hunytak el a kórban. Szakértők szerint a tényleges adatok ennél jóval magasabbak lehetnek.

MTI

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑