Cadmus fordítás Cadmus

Pakisztán lekerült a terrorizmust pénzelő országok listájáról

2022. 10. 22.

Pakisztán lekerült a terrorizmust finanszírozó országok listájáról – közölte pénteken a pénzmosás elleni harcot koordináló nemzetközi szervezet vezetője.

A listán szereplő országok esetében kiemelten figyelik a terrorizmus pénzelését.

A döntés egy kétnapos párizsi tanácskozáson született – közölte a Pénzügyi Akciócsoport (FATF) elnöke, Raja Kumar egy sajtótájékoztatón.

Pakisztán felszámolta a technikai hiányosságokat, hogy eleget tegyen annak a két akciótervnek, amelyet a FATF dolgozott ki a számára 2018 júniusában, illetve 2021 júniusában – közölte a szervezet elnöke.

Egy júniusi tanácskozáson a FATF közölte, hogy Pakisztán továbbra is a listán marad, egy helyszíni ellenőrzés után azonban lekerülhet róla.

Pakisztán 2018-ban került fel a listára, miután hiányosságokat tapasztaltak a terrorizmus pénzelését megakadályozó mechanizmusokban.

A listáról való lekerülésével Pakisztán hírneve jelentősen javul, és a nemzetközi közösség szemében mentesül a terrorizmus pénzelésének vádja alól.

A pakisztáni kormány üdvözölte a döntést, amely reményei szerint lökést ad gyengélkedő gazdaságának, nemzetközi üzleti kapcsolatainak.

MTI

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑