Pakisztán nem kerül le teljesen a terrorizmust finanszírozó országok listájáról

Pakisztán mindaddig fennmarad azon országok listáján, amelyek nem tesznek eleget a terrorizmus finanszírozása elleni harc érdekében, amíg be nem vezet néhány megelőző irányelvet – közölte a Pénzügyi Akciócsoport (FATF) nevű, a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása elleni küzdelem nemzetközi normáit meghatározó kormányközi szervezet.

A FATF méltatta Pakisztánt, hogy sikerült előrelépést elérnie a 27 ajánlás közül 24-ben, de közölte: a többit is meg kell valósítania ahhoz, hogy lekerüljön az úgynevezett szürkelistáról. A szervezet egy júniusra időzített találkozón vizsgálja felül, hogy milyen mértékben sikerült előrelépést elérnie Pakisztánnak.

A FATF szerint a 24 pont előrehaladást jelent az októberi helyzethez képest, amikor is Pakisztán 21 ajánlást teljesített.

A FATF 2018-ban helyezte Pakisztánt a listára az Egyesült Államok és európai szövetségesei kérésére. A jelentős hatalmi tényezőnek számító pakisztáni hadsereget gyakran vádolják azzal, hogy menedéket nyújt iszlamista harcosoknak, akiket felhasznál India és Afganisztán elleni támadásokhoz.

MTI

Sharing is caring!

, ,
Back to Top ↑