2020. 02. 14.

Pakisztánba érkezett Erdogan (videó)

Recep Tayyip Erdogan török elnököt Imran Khan pakisztáni miniszterelnök fogadta Iszlamabadban, a Nur Khan légibázison, amikor megkezdte két napos hivatalos pakisztáni látogatását.

Imran Khan fogadta az Erdogan elnök kíséretében érkező magas rangú kormányzati hivatalnokokat is. A pakisztáni kormány a Nur Khan légibázist a magas rangú külföldi delegációk fogadására használja. A török elnököt felesége, Emine Erdogan is elkísérte a hivatalos látogatásra.

Erdogan elnök 2002 óta negyedik alkalommal jár Pakisztánban, és másodszor mióta betölti elnöki hivatalát. A hivatalos látogatás alkalmával ülésezik a ,,Pakisztán-Törökország Stratégiai Együttműködési Bizottság,, is, melynek tagjai a két ország kormányainak miniszterei.

A látogatás alkalmával több együttműködést és kétoldalú szerződést is aláírnak, majd pedig a két vezető közös sajtótájékoztatót tart. Ezután Erdogan elnök találkozik Arif Alvi pakisztáni államfővel is, majd pedig felszólal a pakisztáni parlament ülésén is, melyre a negyedik alkalommal kerül sor.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Jazeera)

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑