Cadmus fordítás Cadmus

Pakisztánban az országos elektromos hálózat meghibásodása miatt jelentős áramkimaradás történt

2023. 01. 23.

Jelentős mértékű áramkimaradások voltak Pakisztánban az országos elektromos hálózat meghibásodása miatt hétfőn kora reggel – számolt be róla az energiaügyi minisztérium.

A tárca azt írta közleményében, hogy reggel fél nyolckor (magyar idő szerint hajnali fél négykor) az országos hálózaton frekvenciakiesés történt, ami jelentős üzemzavart okozott. A tájékoztatás szerint igyekeznek gyorsan újraindítani a hálózat működését.

Az összes nagyvárosban, köztük Karacsiban, Iszlámábádban, Lahorban és Pesavárban sem volt áram.

Hurrum Dasztagír energiaügyi miniszter a helyi Geo TV csatornának azt mondta, hogy az ország déli részén Dzsamszóró és Dadu városok között is beszámoltak frekvenciaingadozásról, amikor hétfő reggel bekapcsolták a rendszereket.
Hozzátette, hogy az ország néhány hálózatát már helyreállították.

Az országos áramkimaradások a távközlési hálózatot is érintették. A mobiltelefon-hálózat működését szolgáló mintegy 40 ezer adótorony üzemen kívül volt. A szolgáltatók figyelmeztettek, hogy megszakadhat a távközlés az országban, amennyiben nem állítják helyre hamarosan az áramellátást, az adótornyokat ellátó pótgenerátorok kifogynak az üzemanyagból és lemerülnek az akkumulátorok.

Hozzátették: a hálózatban már fennakadások vannak, több torony már nem működik.

Iszlámábádban és más nagyvárosokban a közösségi médiát használók elkezdtek panaszkodni arra, hogy nem érik el a hálózatot. A Pakisztáni Távközlési Hatóság (PTA) szerint a 220 millió lakosú országban 194 millió mobiltelefon- és 124 millió szélessávú-internet előfizető van.

MTI

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑