2019. 04. 02.

Pakisztánban erősítene a Mol

A Mol érdeklődik a pakisztáni tevékenységének bővítése iránt a TAL és a Margala blokkokban – írta a Világgazdaság.

Ezt Berislav Gaso, a Mol kutatás-termelési üzletágának igazgatója mondta azután, hogy a Mol csoport delegációja a múlt héten tárgyalt Pakisztán miniszterelnökével, Imran Khannal Iszlámábádban. A Mol új területek iránt is érdeklődik, kükönösen az ország délnyugati részén lévő Beludzsisztánban található Greenfield terület keltette fel a cég érdeklődését – írta a The News Tribe oldalra hivatkozva a lap.

A Mol kitermeléséből 7 százalékot ad Pakisztán, ahonnan tavaly napi átlagban 7,6, 2017-ben pedig 8,5 ezer hordó kőolaj-egyenérték jutott a cégre. A magyar olajcég 1999 óta van jelen az országban. Az olajvállalat alapvetően gázt termel ki az országban, amit helyben értékesít. A Mol kezében van Pakisztán legnagyobb LNG-előállító létesítménye, és a társaság az ország ötödik legnagyobb földgáztermelője – mondta el Pletser Tamás, az Erste olaj- és gázipari elemzője.

A korábbi 3440 forintról 3587 forintra emelte a Mol célárfolyamát a Concorde, így a Mol átlagos célárfolyama 3668 forint a Reuters adatai szerint, ez 11,7 százalékkal haladja meg a pénteki árfolyamot. A legmagasabb célárfolyam 4400, a legalacsonyabb 3100 forint; az átlagos ajánlás vétel.

Portfolio.hu

Sharing is caring!

, ,
Back to Top ↑