Cadmus fordítás Cadmus

Pakisztánban két nap alatt háromszor támadtak fegyveresek gyermekbénulás elleni oltócsoportot védő rendőrökre

Két napon belül harmadszor támadtak fegyveresek hétfőn Pakisztánban gyermekbénulás elleni oltócsoport védelmére beosztott rendőrre.

A rendőr motoron ment feladatát ellátni, amikor agyonlőtték Kolacsi városában. A támadók elmenekültek, a rendőrség nyomoz utánuk.

Pakisztánban szélsőséges fegyveresek vélik úgy, hogy a gyermekbénulás elleni oltókampány a nyugati hatalmak összeesküvése gyermekek sterilizálására – emlékeztetett tudósításában az AP amerikai hírügynökség.

Vasárnap két támadás is ért oltócsapatok védelmével megbízott rendőröket. Pesavarban szolgálatából hazatérő rendőrt gyilkoltak meg, Vazirisztánban pedig egy út mentén telepített robbanószerkezet lépett működésbe, amikor elhaladt mellette egy rendőrségi furgon, amely oltócsapatot szállított. Utóbbi merényletben megsebesült egy rendőr, az egészségügyi dolgozók közül senkinek nem esett baja.

A támadások elkövetőjeként egyelőre semmilyen szervezet nem jelentkezett. A világon már csak Pakisztán és a vele szomszédos Afganisztán nem mentes a gyermekbénulás kórokozójától, miután tavaly Nigéria bejelentette, hogy sikerült megszabadulnia.

MTI

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑