Pakisztánban korlátozásokat vezetnek be vallási összejöveteleken

A koronavírus-járvány második hullámával küzdő Pakisztánban korlátozásokat vezetnek be a vallási összejöveteleken.

Árif Alvi pakisztáni elnök az ország különböző részeiről érkező vallási vezetőkkel tartott tanácskozást a szabályok felállításáról a naponta istentiszteleteken részt vevő emberek milliói számára. A találkozó résztvevői megállapodtak egy 17 pontból álló tervben, amelyet a mecsetekben és egyéb vallási összejöveteleken alkalmaznak. A tervezetet áprilisban ismertették.

A szabályok értelmében kötelező a szájmaszk viselése a mecsetekben, az embereknek saját imaszőnyeget kell hozniuk, az 50 év felettieket és a gyerekeket pedig nem engedik be. A gyülekezeti imákat mindazonáltal nem tiltották be.

A dél-ázsiai országban az elmúlt hetekben fokozatosan nőtt az újabb, igazoltan koronavírus-fertőzöttek száma, az elmúlt 24 órában 3499 újabb esetet regisztráltak, ami az elmúlt öt hónap legnagyobb napi számnak minősül, ezenkívül a fertőzésből eredő 39 halálesetet jegyeztek fel.

Pakisztánban eddig 406 810 koronavírus-fertőzöttet és a fertőzésből eredő 8205 halálesetet regisztráltak.
A kormány már megállapodott a koronavírus elleni oltóanyag vásárlásáról, amelyre 150 millió dollárnak (több mint 44 milliárd forintnak) megfelelő összeget különített el. Az embereket ingyen tervezik beoltani, a folyamat pedig 2021 második negyedétől megkezdődhet – írta a Twitteren egy magasabb rangú kormánytisztviselő.

MTI

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑