Cadmus fordítás Cadmus

Pakisztánban megkezdődött az idei első gyermekbénulás elleni oltási kampány

2023. 01. 15.

Pakisztánban vasárnap megkezdődött az idei év első gyermekbénulás elleni oltási kampánya, amelyben 44,2 millió, ötévesnél fiatalabb gyermeket kívánnak beoltani.

Pakisztán és Afganisztán a két egyedüli ország a világban, amelyben a gyermekbénulás továbbra is fenyegeti a gyermekek egészségét és jóllétét. A poliovírus okozta betegség a gyermekek idegrendszerét támadja meg, később bénuláshoz vezet.
Sabhaz Sarif miniszterelnök indította el az országos kampányt, több gyermeknek beadva a fővárosban, Iszlámábádban a betegség ellen védő cseppeket – írta meg az MTI.

Tavaly húsz esetet jelentettek Észak-Vazirisztán törzsi területről, de a betegség terjedését máshol a védőoltás segítségével sikerült megelőzni – mondta Sarif.

A védőoltást 156 járásban mintegy 44 millió gyermeknek adják be: 22,54 milliónak Pandzsáb, 10,1 milliónak Szindh és 7,4 milliónak Hájber-Pantuhva tartományban.

Sarif kijelentette: kormánya más résztvevőkkel, így Bill Gates amerikai milliárdossal és az Egészségügyi Világszervezettel együtt hatékonyan járul hozzá a gyermekbénulás felszámolásához az ázsiai országban.

A miniszterelnök okleveleket adott át a gyermekbénulás ellen küzdő egészségügyieknek és nagyra becsülte az általuk hozott “felbecsülhetetlen áldozatokat”.

Pakisztánban gyakran támadnak a gyermekbénulás ellen oltókra és rendőröket vezényeltek ki védelmükre. Aktivisták azt a hamis állítást híresztelik, hogy az oltási kampányok nyugati összeesküvések a gyermekek sterilizálására.

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑