Cadmus fordítás Cadmus

Pakisztánban oltási kötelezettséget vezettek be a munkavállalók számára

Pakisztánban oltási kötelezettséget vezettek be az állami alkalmazottak és a magánszektor munkavállalói számára – közölte szerdán a pakisztáni járványügyi és betegségmegelőzési hatóság (NCOC).

A szabályozás értelmében a közszolgálati szféra alkalmazottait június végéig kell immunizálni a koronavírussal szemben, míg a magánszektor vállalataira vonatkozóan eddig még nem állapítottak meg határidőt.

Az iszlámábádi vezetés az év végéig a 220 milliós népességű ország 70 millió lakóját akarja beoltatni. Pakisztánban eddig több mint tízmillió dózis oltóanyagot használtak fel.

“Minél több embert oltunk be, annál védettebbek leszünk” – hangsúlyozta Aszad Umar tervezési miniszter, aki egyben az NCOC igazgatója is.

A dél-ázsiai ország oltási kampánya az AstraZeneca mellett kínai oltóanyagokra támaszkodik.
Májusban ismét apadt a fertőzöttek száma, ami lehetővé tette egyes korábban bevezetett korlátozások feloldását az utóbbi napokban.

Világszerte újra és újra felmerül a bizonyos személyi csoportokra vonatkozó oltási kötelezettség elképzelése tekintettel a járvány kezelésének kihívásaira és az oltási kampányok lassulására.

Az Egyesült Államokban például egyetemek és kórházak kötelezővé tették munkatársaiknak az oltást. Pakisztánban a járvány kitörése óta 936 131 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 21 453-an hunytak el a kórban.

MTI

Sharing is caring!

, ,
Back to Top ↑