Cadmus fordítás Cadmus

Pakisztáni hatóságok: terrorcselekmény állhat egy halálos buszbaleset hátterében

Előzetes nyomozások szerint terrorcselekmény állhat egy kínai állampolgárokat is érintő halálos pakisztáni buszbaleset hátterében – közölték az iszlámábádi hatóságok csütörtökön.

Az eddig balesetnek vélt incidens az északnyugat-pakisztáni Hiber Pakhtunkva tartomány Kohisztán nevű körzetében történt szerdán. A nyomozók robbanóanyag nyomait találták a helyszínen, ami terrorcselekmény lehetőségére utal.

Korábbi értesülések szerint az építőipari munkásokat szállító busz egy szakadékba zuhant, miután az utastérben feltehetőleg gázszivárgás miatt robbanás történt. Legalább tizenhárom ember vesztette életét, köztük kilenc kínai állampolgár, és harminchatan megsérültek.

Kohisztánban kínai mérnökök és vendégmunkások segítenek egy gátat építeni.

Az iszlámábádi kínai nagykövetség rögtön arra gyanakodott, hogy támadás érte a járművet. Egyelőre egy terrorszervezet sem jelentkezett elkövetőként.

Favád Haudhri tájékoztatási miniszter a robbanóanyag nyomainak azonosítását követően nem zárta ki a terrorizmus lehetőségét. Hozzátette, hogy Imran Hán miniszterelnök személyesen vette kézbe az ügy felügyeletét.

Közúti balesetek mindemellett gyakorinak számítanak Pakisztánban, ahol a sofőrök gyakran nem tartják be a közlekedési szabályokat és a biztonsági előírásokat a rossz állapotú utakon, különösen az ország hegyvidéki, északi térségeiben.

MTI

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑