Cadmus fordítás Cadmus

Palesztin adót foglal le Izrael

2018. 09. 22.

Kahlon izraeli pénzügyminiszter bejelentette: úgy döntöttek, hogy lefoglalják a palesztin kormány nevében gyűjtött adó egy részét.

Az izraeli Hayom lap híre szerint Moshe Kahlon pénzügyminiszter a palesztin kormány nevében gyűjtött adót a kárpótlás részeként foglalják le, amelyet a palesztin családjának kell fizetnie, aki azzal vádolnak, hogy vasárnap Beytüllahim város közelében, Gush Etzion zsidó településen megkéselt és megölt egy izraeli állampolgárt.

Miután a palesztin kormány bejelentette, hogy egyösszegű pénzfizetéssel és havi segéllyel is támogatja a késeléssel vádolt Halil Cebbarin családját, Kahlon úgy döntött, hogy lefoglalják a palesztin kormány nevében gyűjtött adó egy részét, és más módon is korlátozni fogják Cebbarin családjának gazdasági tevékenységét.

Kahlon közölte, hogy ez a döntés erős bírálat, s ugyanakkor azt az üzenetet is hordozza a palesztinok felé, hogy a pénzüket kétszeresen is elveszítik.

Az izraeli parlament által 3 éve hozott döntést, mely szerint a palesztin mártírok és foglyok családjának fizetett összegeket lefoglalhatják, mostanáig nem alkalmazták. A határozat alkalmazása érdekében az izraeli biztonsági erőknek részletes jelentést kell benyújtani a palesztin kormány által a támadások elkövetőinek és családjaiknak fizetett pénzösszegekről.

A határozat, mely szerint mely szerint a palesztin mártírok és foglyok családjának fizetett összegeket a palesztin adókból kell lefoglalni, a július 2-án tartott második és harmadik szavazáson 87 igen és 15 nem szavazattal fogadták el.

Az Izrael és a Palesztin Felszabadításai Szervezet (PFSZ) között 1994-ben aláírt Párizsi Gazdasági Protokoll értelmében az izraeli kormány a palesztinok nevében az ellenőrzése alatt álló határátkelőknél begyűjtött évi 2 milliárd dollárt a palesztin államkincstárnak továbbítja.

A palesztin kormány ebből az adóból szimbolikus összeget fizet az izraeli börtönökben raboskodók és a hősi halottak családjainak. A szóban forgó törvénnyel ebből az adóból mintegy 300 millió dollárt vesznek el.

trt.net.tr

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑