Cadmus fordítás Cadmus

Palesztin foglyok szöktek meg egy izraeli börtönből

Izraelben megszökött a szigorúan őrzött Gilboa börtönből hat palesztin fogoly – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet hétfőn.

Nagy erőkkel, drónok és helikopterek bevetésével keresik az ország északi részén található büntetés végrehajtási intézményből egy kiásott alagúton át megszökött rabokat, jelentős katonai erők, kommandók vizsgálják át a környező kibucok területét.

A közös cellából elszökött rabok mind életfogytig tartó büntetésüket töltötték.

Egyikük az Izraelben jól ismert Zakaria Zubeidi, aki a Fatah fegyveres szárnyának, az Al-Aksza Mártírjainak Brigádjának egyik egységét vezette, majd jelentős tisztséget viselt a Ciszjordániát vezető Fatah pártban.

A másik öt rab az Iszlám Dzsihád nevű palesztin szervezet tagja volt, és szintén a Ciszjordánia északi részén lévő Dzsenin város lakosai voltak.

A börtönben viselt ruháikat és cipőiket megtalálták az intézményen kívül.

A szökést hajnali négykor fedezték fel a különösen gondosan őrzött börtönben, melyet 2004-ben, a második intifáda, vagyis palesztin felkelés idején hoztak létre. 2014-ben megakadályoztak egy hasonló szökési kísérletet, melyet szintén palesztin rabok celláiból szerveztek.

MTI

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑