Cadmus fordítás Cadmus

Palesztin önkéntesek harcolnak Aleppoban

2017. 06. 03.

A Szíriai Arab Hadsereg és palesztin egységek biztosítottak egy kiemelt fontosságú országutat Aleppo tartomány keleti vidékén

A Szíriai Arab Hadsereg tegnap lendületben van Aleppo tartomány keleti részén, felszabadítva egy tucatnál több falut, amelyeket az “Iszlám Államnak” nevezett terrorista entitás külföldi fegyveresei tartottak megszállva.

A Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulatai a Maszkanah-síkság délnyugati része elleni támadással kezdték a napot. A hadművelet végén nyolc település szabadult fel az idegen vahhabita terroristák uralma alól, közöttük volt Al-Hamra és Dzsubb Al-Hammam.

A reguláris szíriai csapatok offenzíváját a térségben a Jeruzsálemi Dandár (Liwa Al-Kudsz) palesztin paramilitáris egység katonái támogatják és zászlóalj szinten önálló harcászati műveletekben vesznek részt.

A palesztin egység Aleppo felszabadítása során már bizonyította hűségét. Sok palesztin katona áldozta életét a Szíriai Arab Köztársaság honvédő háborújában. Másodszor már nem akarnak hontalanok lenni.

Keletre a Khanasszer-országúttól, a palesztin Liwa Al-Kudsz katonái foglalták el a Tal al-Alam magaslatot arra kényszerítve a megszálló ISIS terroristákat, hogy elhagyják állásaikat a kulcsfontosságú országút (és a kormányerők fő utánpótlási vonala) közelében.

Minden tisztelet a palesztin bajtársaknak!

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑