Cadmus fordítás Cadmus

Palesztinokat lőttek le izreli katonák Ciszjordániában

2022. 04. 02.

Életét vesztette három palesztin fegyveres izraeli katonákkal vívott tűzharcban a ciszjordániai Dzseninben, amikor éjjel az izraeli kommandósok palesztinokat próbáltak őrizetbe venni a városban – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet csütörtök reggel.

Az izraeli hadsereg különleges egységei nagyszabású letartóztatási műveletet indítottak, miután a város környékéről származott az a palesztin merénylő, aki kedd este a Tel-Aviv melletti Bné Brakban agyonlőtt öt embert.

A palesztinok megpróbálták megakadályozni a gyanúsítottak letartóztatását, és elbarikádozták magukat egy épületegyüttesben. A harcok reggel is folytatódtak. Az izraeli erők egy háztömböt ostromoltak meg. A palesztinok jelentései szerint a dzsenini menekülttáborban lelőttek egyike 17 éves volt.

A tűzharcban palesztin források szerint a halottak mellett négyen megsebesültek, és izraeli oldalon is helikopterrel szállítottak a haifai kórházba egy könnyebb sérültet.

A kiterjedt letartóztatási akcióban több száz izraeli katona vesz részt. Az 1967-ben Jordániától elfoglalt Ciszjordánia északi részén, Szamáriában letartóztatják a terrortámadások tervezésével gyanúsítottakat, és azokat, akik a gyanú szerint segítettek a keddi terrortámadás végrehajtásában.

A palesztin területeket megszálló zsidó állam biztonságpolitikai kabinetje szerda esti ülésén úgy döntött, hogy visszavonja a palesztin gyanúsítottak hozzátartozóinak munkavállalási engedélyét, és tervet dolgoz ki a Ciszjordániát az 1967-es határokon belüli Izraeltől elválasztó fal felújítására.

MTI, Hirado.hu

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑