Palmyra közelében súlyos csapást mértek az Iszlám Államra (videó)

A Szíriai Arab Hadsereg az ISIS terrorszervezet sok járművét semmisítette meg egy újonnan elfoglalt faluban, Palmyra közelében.

Palmyra (Tadmur) két hónappal ezelőtti tragikus elvesztése ellenére, a történelmi város (és a közeli szénhidrogén mezők) felszabadítása elsődleges célkitűzés maradt a Szíriai Arab Hadsereg számára, amikor a kormány erők napjainkra több falut foglaltak vissza a történelmi várostól nyugatra.

Legalább 16 ISIS terrorista halt meg a harctéren és a dzsihádista megszállók sok technikai eszköze és egy T-55 harckocsijuk szintén teljesen megsemmisült a szíriai kormányerők és szövetségeseik pénteki előretörésekor.

A Daesh terroristákkal történt leszámolás Al-Kalbijah faluban zajlott , ahol az 5. Hadtest csapatai, az Al-Badijah Egység (belügyi rendfentartó alakulat) és a Katonai Pajzs Zászlóalj (önkéntes katonai rendészek) szintén átvonultak az újonnan elfoglalt falun.

Néhány jelentés szerint az ISIS terrorszervezetnek súlyos létszámhiánya van Palmyra (Tadmur) körzetében, miután a várost és a régiót tavaly decemberben megszálló 4000-5000 főnyi fegyveresnek távozni kellett más sebezhetőbb frontvonalakra.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Sharing is caring!

, , , , , , ,
Back to Top ↑