Cadmus fordítás Cadmus

Parolin bíboros: Segítsük az iraki keresztények hazatérését!

„Dicséretre méltó kezdeményezés, amire feltétlenül szükség van, és amit támogatok és ajánlok nemcsak a keresztényeknek, hanem minden jóakaratú embernek” – fogalmaz Pietro Parolin bíboros államtitkár abban a levelében, melyet a Szükséget Szenvedő Egyház (Kirche in Not) vezetőségének üléséhez címzett.

Pietro Parolin támogatásáról biztosítja a Ninivei-fennsík településeinek újjáépítési tervét, hogy ezáltal járuljanak hozzá az elmúlt évek során az Iszlám Állam által elüldözött keresztények Irakba való visszatéréséhez.

A bíboros államtitkár levelében beszámol arról is, hogy Ferenc pápa figyelemmel kíséri és szívén viseli a közel-keleti keresztények helyzetét, és kifejezésre juttatta a Szükséget Szenvedő Egyház nemes és elkötelezett terve iránti megbecsülését. Az úgynevezett „Marshall-tervről” Louis Raphaël Sako káld pátriárka is beszámolt a Szentatyának.

Parolin bíboros hangsúlyozza, hogy a Szentszék elkötelezi magát mindazok megsegítésére, akiket a háború sújtott. Meggyőződésük ugyanis, hogy csak összefogással tudjuk megteremteni iraki testvéreink számára az áhított békét – fogalmaz a Szükséget Szenvedő Egyház vezetőségének üléséhez címzett levelében Pietro Parolin bíboros államtitkár.

Orientalista.hu – Magyar Kurír

Sharing is caring!

, ,
Back to Top ↑