Cadmus fordítás Cadmus

Pasinján: Örményországnak konfliktusmentesnek kell maradnia

2023. 09. 21.

Örményországnak konfliktusmentesnek kell maradnia függetlensége megőrzése érdekében – jelentette ki Nikol Pasinján örmény miniszterelnök csütörtökön a függetlenség napja alkalmából a nemzethez intézett beszédében.

Az örmény kormányfő arra biztatta országát, hogy kövesse “a béke útját”, még akkor is, ha nehézségekbe ütközik.

“Nagyra kell értékelnünk a békét, és nem szabad összekeverni a tűzszünettel. A béke olyan állapot, amelyben nincsenek államon belüli, etnikumok közötti konfliktusok. Ez az út nem könnyű, de ezen kell haladnunk” – fogalmazott Pasinján.

Örményország ENSZ-nagykövete az Emberi Jogi Tanácsa előtt azt mondta csütörtökön: “etnikai tisztogatás folyik” Hegyi-Karabahban. Hozzátette azt is, hogy Örményország “emberiesség elleni bűncselekménynek” tartja Azerbajdzsán kedden Hegyi-Karabahban megindított katonai műveletét.

“Örményország több alkalommal is figyelmeztette az Emberi Jogi Tanácsot, hogy küszöbön áll az etnikai tisztogatás. Most már ez folyamatban van. A Hegyi-Karabahban élők csapdába estek, és nincs lehetőségük távozni, mert Azerbajdzsán továbbra is zárva tartja az utolsó menekülőutat Örményország felé” – mondta Andranik Hovhaniszján.

MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑