Cadmus fordítás Cadmus

Pokolgép robbant egy palesztinpárti tüntetésen Pakisztánban

2021. 05. 21.

Pokolgép robbant pénteken palesztinokkal rokonszenvező tüntetésen az afgán határon fekvő pakisztáni Csaman városban, a merényletben legalább hat ember meghalt, és tizennégyen megsebesültek – közölték helyi illetékesek.

Dzsafár Hán helyi rendőrfőnök azt mondta, hogy a robbanószerkezet motorkerékpárra erősítették, és a támadás célpontja egy vallási alapon működő keményvonalas párt vezetőjének és papjának a gépkocsija volt. Maulana Abdulkadír Luni szervezte a tüntetést, és ő is megsebesült a robbantásban. Luni pártja arról ismert, hogy régóta támogatja az afganisztáni tálib lázadókat.

A robbanás a demonstráció vége felé történt, amikor a tüntetők már kezdtek szétszéledni.
A helyszínre tűzszerészek érkeztek, a hatóságok nyomozást indítottak. Egyelőre senki se jelentkezett a merénylet elkövetőjeként.

Az ásványi kincsekben gazdag, Afganisztánnal határos Beludzsisztánban régóta lázonganak a helyi nacionalisták, nagyobb részesedést követelve a természeti kincsek kiaknázásából származó bevételekből.

Emellett tevékenyednek ott az afganisztáni és helyi tálibokhoz, illetve az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez köthető iszlamista fegyveresek is. A múlt hónapban gépkocsiba rejtett pokolgép robban egy luxusszálloda parkolójában, a tartomány székhelyén, Kvettában. A merényletben négy ember meghalt, és tizenegyen megsebesültek.

MTI

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑