Cadmus fordítás Cadmus

Pokolgépes robbantás Kairóban – Rendőrök az áldozatok (videó)

2016. 12. 09.

Hat rendőr életét oltotta ki egy pokolgépes támadás pénteken Kairóban, egy rendőrségi ellenőrzőpontnál – közölték biztonsági források.

A robbantásban további három rendőr és négy civil megsebesült.

A merénylet a városközpontot a gízai piramisokkal összekötő úton történt, egy kormányzati épület közelében. A támadók egy rendőrségi ellenőrzőponthoz közeli kukában vagy mellette helyezték el a robbanószerkezetet. Feltehetően az ellenőrzőpont mellett parkoló két rendőrségi terepjárót vették célba. Az egyik gépkocsi teljesen megsemmisült a detonációban, a másikban pedig súlyos károk keletkeztek. A rendőrség lezárta a környéket.

Egyelőre senki se jelentkezett a merénylet elkövetőjeként.

Egyiptomban megszaporodtak a hasonló támadások a mára már betiltott Muzulmán Testvériséghez tartozó, demokratikusan megválasztott Mohamed Murszi államfő megbuktatása, 2013 óta. Leggyakrabban a Sínai-félsziget északi részén történnek, de előfordulnak másutt, a fővárosban is. A pénteki volt a legsúlyosabb támadás május óta – akkor Kairó egyik peremvárosában tüzet nyitottak egy kisbuszban utazó civil ruhás rendőrökre, és nyolcan közülük megöltek. A támadás elkövetését Szíria és Irak nagy területeit megszálló Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára.

Orientalista.hu – Zenobia RT, MTI

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑