Pompeo az együttműködés töretlen folytatását ígérte Netanyahunak

Az amerikai-izraeli együttműködés töretlen folytatását ígérte az Iránnal és Szíriával kapcsolatos ügyekben az amerikai külügyminiszter az izraeli kormányfőnek, akivel Brazíliavárosban találkozott kedden, az új brazil elnök beiktatása alkalmából.

„Abban semmi sem változik, hogy ez a kormányzat Izrael mellett lép fel… Folytatódik az Iszlám Állam elleni hadművelet, folytatódik az iráni agresszió feltartóztatását célzó erőfeszítés, változatlan az elkötelezettségünk a Közel-Kelet stabilitása mellett, és Izrael megvédelmezése is ugyanúgy folytatódik, mint azelőtt”, hogy a szíriai kivonulásról szóló döntés megszületett – hangoztatta Mike Pompeo külügyminiszter.

Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő a találkozójuk előtt azt mondta, hogy meg akarja vitatni, miként lehet fokozni a hírszerzési és hadműveleti együttműködést Szíriában és máshol az iráni agresszió meggátolása céljából. Hozzátette: nagyra becsüli azt az „erős és egyértelmű támogatást”, amelyet Pompeo nyújtott az elmúlt napokban Izraelnek a Szíria elleni önvédelmi erőfeszítések terén.

A találkozó után az amerikai külügyminiszter szóvivője megerősítette, hogy a felek megvitatták azt „az elfogadhatatlan fenyegetést, amelyet Iránnak és ügynökeinek a térségben megnyilvánuló agressziója és provokációja jelent Izrael és a térség biztonságára”.

MTI

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑