Cadmus fordítás Cadmus

Pozsony szerint indokolt volt a fegyverhasználat

A szlovák vámőrök hétfőn hajnalban lőttek rá egy illegális migránsokat szállító autóra Nagymegyernél egy 26 éves szíriai nőt hátán talált el egy lövedék, megműtötték.

 Egyértelműen indokolt és helyénvaló volt hétfőn a fegyverhasználattal járó intézkedés, amellyel szlovák vámőrök megállítottak egy illegális migránsokat szállító gépkocsit – jelentette ki Robert Kalinák szlovák belügyminiszter szerdán a TASR szlovák közszolgálati hírügynökségnek. A vámőrök fegyveres beavatkozása során egy migránst megsebesítettek.

A szlovák vámőrök hétfőn hajnalban rálőttek illegális migránsokat szállító gépkocsik egyikére Nagymegyernél, miután vezetője a hatóságok felszólítása ellenére és figyelmeztető lövések leadása után sem állt meg, s úgy próbált elhajtani, hogy közben majdnem elgázolta az intézkedő vámőröket.

A szlovák belügyminiszter hangsúlyozta: mindenki tudja, hogy amennyiben ilyen esetben nem tesz eleget a hatóságok felszólításának, a Nagymegyernél történtekhez hasonló lépésekre kell számítania.

Az incidensre azután történt, hogy szlovák vámőrök hétfő hajnalban gépkocsikat ellenőriztek a Medve (Medvedov)-Vámosszabadi határátkelő közelében a szlovák oldalon. Nem sokkal éjfél után négy, szorosan egymás után közlekedő személygépkocsit kezdtek követni, majd mintegy tíz kilométer megtétele után, Nagymegyer közelében úgy döntöttek, megállítják őket.

Orientalista.hu – MTI

Sharing is caring!

,
Back to Top ↑