Cadmus fordítás Cadmus

Putyin: a nemzeti valutákban zajló kereskedelem fog globálisan dominálni

2022. 10. 28.

A nemzeti valutákban történő elszámolások egyre nagyobb lendületet vesznek, és fokozatosan dominánssá válnak világszerte – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Valdaj nemzetközi vitaklub csütörtöki moszkvai plenáris ülésén.

“A NEMZETI VALUTÁKBAN TÖRTÉNŐ ELSZÁMOLÁSOKRA VALÓ ÁTTÉRÉS AKTÍVAN LENDÜLETET FOG NYERNI. EZ ELKERÜLHETETLEN… AZ ILYEN TRANZAKCIÓK TERMÉSZETESEN FOKOZATOSAN DOMINÁNSSÁ VÁLNAK. EZ A TÖBBPÓLUSÚ VILÁG SZUVERÉN GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI POLITIKÁJÁNAK LOGIKÁJA” – MONDTA AZ ELNÖK.

Putyin azt is megjegyezte, hogy a Nyugat kompromittálta a tartalékvaluta-rendszer egész gondolatát.

“A DOLLÁRT FEGYVERKÉNT HASZNÁLVA AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK ÉS A NYUGAT EGÉSZE LEJÁRATTA A NEMZETKÖZI PÉNZÜGYI TARTALÉKOK INTÉZMÉNYÉT, ELŐSZÖR LEÉRTÉKELVE AZOKAT A DOLLÁR ÉS AZ EURÓZÓNA INFLÁCIÓJA MIATT, KÉSŐBB PEDIG TELJESEN ELLOPVA A DEVIZATARTALÉKAINKAT”.

Az orosz vagyon lefoglalása minden nemzetet elgondolkodtatott arról, hogy dollárban tartsanak-e tartalékokat – mondta az elnök. Szerinte a nemzetközi pénzügyi rendszernek függetlennek és depolitizáltnak kell lennie.

“… A SZUVERÉN FEJLŐDÉST MINDEN ORSZÁG SZÁMÁRA BIZTOSÍTANI KELL, BÁRMELY ORSZÁG VÁLASZTÁSÁT TISZTELETBEN KELL TARTANI. EZ A PÉNZÜGYI RENDSZERREL KAPCSOLATBAN IS FONTOS… TERMÉSZETESEN A VILÁG VEZETŐ ORSZÁGAINAK PÉNZÜGYI RENDSZEREIRE KELL ÉPÜLNIE” – HANGSÚLYOZTA PUTYIN.

Orosz Hírek

Megosztom:

, , , , , , ,




Back to Top ↑