Putyin: alternatívát kínál a NATO-val szemben

“Európa erős gazdasági szövetség.Erre tekintettel nagyon természetes az, hogy a tagállamok a függetlenséghez és a szuverenitáshoz ragaszkodjanak. ” jelentette be Vlagyimir Putyin orosz államfő, aki választ adott a Russia Today című lap kérdéseire Párizsban, ahova az első világháború lezárásának 100. évfordulója alkalmával utazott.

Az Emmanuel Macron, francia köztársasági elnök által nemrégiben napirendre hozott “európai hadsereg” ötletben feltett kérdésre így válaszolt:

” Európa erős gazdasági szövetség.Erre tekintettel nagyon természetes az, hogy a tagállamok a függetlenséghez és a szuverenitáshoz ragaszkodjanak. Az a meggyőződésem, hogy egy pozitív fejlemény az egész világ számára.Ennek keretében Franciaország fontos szerepet fog betölteni és alternatívát kínál a NATO-val szemben.”

Emmanuel Macron már bírálta az Egyesült Államokat a rövid és közepes hatótávolságú nukleáris erőkről szóló megállapodás felmondásáért. A francia elnök szerint ezzel Washington biztonsági bizonytalanságot teremt Európában, ezért javaslatot tett a közös védelempolitika és közös hadsereg kialakítására. Európának saját védelmet kell kiépítenie amerikai gyártású fegyverek beszerzése helyett – mondta Emmanuel Macron francia államfő.

TRT

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑