Cadmus fordítás Cadmus

Putyin elrendelte Oroszország technológiai fejlesztési koncepciójának kidolgozását

2022. 09. 05.

Vlagyimir Putyin orosz elnök elrendelte, hogy december 15-ig dolgozzák ki és hagyják jóvá az ország technológiai fejlesztési koncepcióját – közölte honlapján a Kreml.

“A kormány <…> dolgozza ki és hagyja jóvá a 2030-ig tartó időszakra vonatkozó technológiai fejlesztési koncepciót” – olvasható az utasítások listájában.

A Miniszteri Kabinet feladata, hogy fejlesztési célokat, az elérésükhöz szükséges mechanizmusokat és a folyamat értékelésére szolgáló mennyiségi mutatókat határozzon meg, amelyeket szakaszokra kell bontani.

Ezenkívül az elnök utasította a felelős személyek azonosítását, a finanszírozás összegét és forrásait, valamint az innovatív fejlesztési intézmények támogatására irányuló intézkedések bemutatását, beleértve a magánvállalkozásokat is.

A koncepció kidolgozásáért és jóváhagyásáért Mihail Misusztyin miniszterelnököt nevezték ki felelősnek.

Putyin viszont utasította a Miniszteri Kabinetet és a Központi Bankot, hogy határozzák meg azokat a kritériumokat, amelyek alapján a technológiai vállalatok gyorsan növekvőnek tekinthetők, és jogosultak állami támogatásra termékeik piacra juttatásához, értékesítéséhez és a termelés növeléséhez. A rendelet szerint ehhez az innovatív fejlesztésért felelős intézmény kijelölésére is szükség lesz.

Orosz Hírek

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑