Putyin önmérsékletre szólította fel az örmény belpolitikai válság feleit

Önmérsékletre szólította fel az örményországi feleket Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki csütörtökön telefonbeszélgetést folytatott Nikol Pasinján örmény miniszterelnökkel az ottani belpolitikai válságról – közölte csütörtökön Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő.

“Putyin kiállt amellett, hogy meg kell őrizni a rendet és a nyugalmat Örményországban, a helyzetet törvényes kereteken belül kell rendezni” – mondta Peszkov. “Az orosz államfő minden felet önmérsékletre szólított fel” – tette hozzá.

Onik Gaszparján örmény vezérkari főnök csütörtökön nyilatkozatban távozásra szólította fel Pasinjánt és kormányát, egyben kezdeményezte, hogy a kialakult helyzetben a felek tartózkodjanak az erőszak alkalmazásától. A vezérkar szerint a követelés oka, hogy a miniszterelnök és kormánya a kialakult válsághelyzetben már nem képes megfelelő döntéseket hozni.

A dokumentumot a vezérkari főnök és helyettesei, a csoportfőnökségek és a tisztikar vezetői írták alá. Pasinján válaszul felmentette hivatalából a vezérkari főnököt és első helyettesét. A kormányfő puccskísérletnek nevezte a katonák követelését és felszólította támogatóit, hogy vonuljanak Jereván központjába, ahol az ellenzék is felvonultatta híveit.

MTI

Sharing is caring!
Back to Top ↑