Cadmus fordítás Cadmus

Putyin segítségét kérte Netanjahu a bebörtönzött lány ügyében

2019. 12. 28.

A hívást az izraeli vezető kezdeményezte. A Kreml tájékoztatása szerint Putyin 2020-ra tervezett izraeli útja is szóba került a beszélgetés során.

Ismét Naama Iszakár szabadon engedését kérte Benjamin Netanjahu Oroszország elnökétől telefonon. A kábítószert csempésző izraeli turista ügye a nemzetközi sajtóban is nagy visszhangot kapott a közelmúltban.

Nemrég Izrael miniszterelnöke már kifejezte reményét azt illetően, hogy Vlagyimir Putyin élni fog elnöki jogkörével, és felmenti a fiatal nőt, ugyanis szerinte az orosz bíróság által elutasított fellebbezés nem más, mint „abszurd” döntés – különösen annak tükrében, hogy a vizsgálatok szerint a 26 éves turistánál mindössze pár gramm kannabiszt találtak a moszkvai repülőtéren, amikor Indiából próbált meg beutazni az országba, mégis hét és fél év börtönre ítélték.

Az izraeli miniszterelnök hivatalos Twitter-oldalán azt írták: a telefonbeszélgetés során a két vezető Iránról és a szíriai helyzetről is egyeztetett.

A Kreml tájékoztatása szerint Putyin 2020-ra tervezett izraeli útja is szóba került a telefonbeszélgetés során. A Jerusalem Post értesülései szerint az orosz elnök azért utazik a cionista államba jövőre, hogy részt vegyen a világvezetőknek szervezett Világ Holokauszt Fórum nevű konferenciaeseményen január 23-án.

Sajtóinformációk szerint Netanjahu arra törekszik, hogy addigra hazaengedjék Naama Iszakárt. Putyin válaszáról azonban sem az izraeli, sem az orosz felek részéről nem derült ki hír

The Jerusalem Post Izrael, Neokohn.hu

 

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑