Cadmus fordítás Cadmus

Putyin terrorelhárítási együttműködés erősítését ajánlott fel Ausztriának

2020. 11. 03.

A terrorelhárítási együttműködés megerősítését ajánlotta fel az osztrák államfőhöz és a kancellárhoz intézett részvéttáviratában Vlagyimir Putyin orosz elnök a bécsi terrorcselekmények nyomán – közölte a Kreml sajtószolgálata.

A moszkvai közlemény szerint a Putyinnak az Alexander Van der Bellen osztrák szövetségi elnökhöz és Andreas Kurz kormányfőhöz “a terrorizmus minden formája és megnyilvánulása” elleni küzdelemben való együttműködésről szóló javaslata a nemzetközi közösség más tagjaninak is szólt.

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő a TASZSZ-nak nyilatkozva Oroszország együttérzését fejezte ki a bécsi terrorcselekmény miatt. Közölte, hogy az orosz nagykövetség kapcsolatba lépett az osztrák hatóságokkal az áldozatok állampolgárságának tisztázása érdekében.

Az osztrák fővárosban végrehajtott támadás hétfő este nyolc órakor kezdődött a Seitenstettengasse utcai zsinagóga környékén.

Az erősen felfegyverkezett merénylők több helyszínen sokakat meglőttek. A merényletben eddigi jelentések szerint négy járókelő és egy merénylő – az Iszlám Állam terrorszervezet szimpatizánsa – veszítette életét, a bécsi kórházakban másféltucatnyi sebesültet ápolnak, közülük legkevesebb hét ember állapota súlyos.

MTI

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑