Cadmus fordítás Cadmus

Megölték a palesztin földeket kisajátító rabbit lelövő férfit

2018. 02. 06.

Az izraeli biztonsági szolgálatok kedd hajnalban tűzharcban megölték annak a palesztin csoportnak a vezetőjét, amely januárban Ciszjordániában lelőtt egy autójában utazó rabbit. 

A merénylőket kereső hatóságok a ciszjordániai Kfar Jamún palesztin faluban találták meg Ahmed Nasszer Dzsarart, annak a csoportnak a vezetőjét, amely eltervezte, majd végrehajtotta a Havat Gilád nevű illegális zsidó településen élő Raziel Sevah rabbi meggyilkolását egy hónappal ezelőtt. A rabbit egy mellette elhaladó autóból lőtték agyon.

A gyilkosok felkutatását közösen hajtotta végre a Sin Bet belbiztonsági szolgálat, a hadsereg és a rendőrség. Ahmed Nasszer Dzsarar személyesen is részt vett a januári merényletben, majd Kfar Jamúnban rejtőzött el.

Az izraeli rabbi egy olyan zsidó közösségnek volt a szellemi vezetője ami palesztin földeket sajátított ki magának és nemzetközileg is illegálisnak nyilvánított telepen hozott létre. A zsidó telep lakossága gyakran támadta a szomszédos palesztin falvakat és erőszakkal próbált még több földet elvenni a helyi földművesektől.

Az izraeli parlament  bosszúból hivatalosan is legalizálta a Havat Gilád nevű illegális zsidó települést.

Orientalista.hu – Sinoda, MTI nyomán

 

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑