2019. 09. 01.

Rakétatámadás ért dzsihadistákat Szíriában, sokan meghaltak

Legalább 40 dzsihadista vezető vesztette életét szombaton, amikor rakéták csapódtak be az északnyugat-szíriai Idleb tartomány azonos nevű székhelye közelében tartott gyűlésükön – közölték a helyi források.

„A rakétatámadás célpontja a Hurrasz Addin, az Anszar Al-Tawhid és egyéb szövetséges csoportok dzsihadista vezetőinek gyűlése volt, amelyet egy kiképzőtáborban tartottak Idleb közelében, legalább 40 ember meghalt” – közölte az AFP francia hírügynökség.

A rakétatámadás felelőse vagy felelősei egyelőre nem ismertek, de a feltételezések szerint a támadás végrehajtója az Egyesült Államok által vezetett nemzetközi koalíció lehetett, amely két hónappal ezelőtt csapást mért a Hurrasz Addin nevű szervezetre Aleppó tartomány nyugati részén.

Az északnyugati tartományban annak ellenére történt rakétatámadás, hogy a szíriai kormányerők fegyvernyugvást kezdeményeztek szombat reggeli hatállyal.

A  Szíriai Arab Hadsereg (SAA) és a vele szövetséges orosz csapatok április végén offenzívát indítottak Hama és Idleb tartományban, előbbi tartományt csaknem teljes egészében el is foglalták a kormányerők azóta.

Idleb még csaknem teljes egészében az iszlamisták és a Haját Tahrír Al-Sham (HTS) dzsihadista ernyőszervezet uralma alatt áll. A HTS élén a Dzsabhat Fatah es-Sám dzsihadista csoport áll, amely korábban an-Nuszra Front néven az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat szíriai ága volt.

MTI

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑