Cadmus fordítás Cadmus

Rakka tovább küzd a kurd YPG ellen

Szíriában a YPG/PKK terrorszervezetáltal megszállva tartott Rakkában tovább küzdenek a terrorszervezetet a városból kiűzni próbáló helyi erők.

A civileket erőszakkal fegyverbe kényszerítő YPG/PKK az ILIÁterrorszervezettel folytatott harcok során elfoglalt házakat nem adja vissza tulajdonosaiknak.

A terrorszervezet a helyi tanács tagjai közé nem fogad el rakkaiakat, s a várost „kommunáknak” nevezett egységekre osztva kormányozza.

A terrorszervezetet a városból kiűzni próbáló, s a vezetés a helyi lakosságnak átadni akaró fegyveres arabok május óta harcolnak a YPG/PKK ellen, és a civilek is demonstrációkat szerveznek.

A YPG/PKK tüzet nyitott a demonstráló civilekre, sokakat foglyul ejtett közülük.

Az elmúlt időszakban a YPG/PKK terroristái ellen ismeretlen elkövetők által elkövetett merényletek száma is nőtt.

A YPG/PKK terroristáit motorkerékpárral, hangtompítós fegyverekkel vagy robbanószerekkel elkövetett támadásokban az elmúlt hónap során Rakka központjában és Tabka kerületben a YPG/PKK legkevesebb 15 terroristája halt meg.

Helyi források szerint a merényletek egy részét a Szabad Szíriai Hadsereg kötelékébe tartozó és törzsi fegyveresek követték el.

A merényletekkel szemben aterrorszervezet Rakka központjának ki- és belépési pontjain ellenőrzőpontokat állított fel, növelve a terroristák számát.

A terrorszervezet Rakkában hatalmas börtön hozott létre, gyakorta vezet be kijárási tilalmat és rohanja le civilek házait.

A terrorszervezet számos civilt vett véletlenszerűen őrizetbe azzal a váddal, hogy kapcsolatban állnak a felkelőkkel.

Az Egyesült Államok vezette koalíció légitámadásai nyomán szinte teljesen rombadőlt városba visszatért civilek saját, korlátozott lehetőségeiket használva próbálják otthonaikat helyreállítani.

A YPG/PKK semmiféle közszolgáltatást nem biztosít a civileknek a városban. Az a kevés civil, akiknek nem volt más lehetőségük, mint visszatérni lerombolt otthonaikba, igen nehéz körülmények között próbál túlélni.

TRT

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑