Cadmus fordítás Cadmus

Rejtélyes betegségtámadja a gyerekeket Szudánban

2021. 12. 29.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egy olyan rejtélyes betegséget vizsgál Szudánban, mely eddig közel 100 ember halálát okozta – közölte a Liner.hu.

A WHO által vizsgált betegség Dél-Szudánban jelent meg, és a hatóságok közlése szerint eddig 97 ember életét követelte Jonglei államban, Fangakban. A WHO közölte, a regisztrált halálesetek többsége 14 év alattiak körében következett be, és csak néhány idős ember vesztette életét a betegségben.

Biel Boutros Biel Fangak megyei biztos az ABC Newsnak elmondta, hogy a legutóbbi alkalommal egy idős nő vesztette életét a rejtélyes betegségben, a hatóságok pedig közölték, a megbetegedés az 1 és 14 év közötti gyermekeket érinti, és a halálesetek is ebben a korosztályban következnek be.

A rejtélyes betegség eddig jegyzett tünetei közé tartozik a köhögés, hasmenés, láz, fejfájás, mellkasi fájdalom, ízületi fájdalom, étvágytalanság és a fizikai gyengeség. A WHO egy kutatócsoportot küldött a helyszínre, akik már el is végezték a szükséges vizsgálatokat, és visszatértek a WHO-hoz, azonban a szervezet egyelőre nem közölte megállapításait a helyi tisztviselőkkel.

Collins Boakye-Agyemang, a WHO afrikai szóvivője az ABC Newsnak elmondta, az ügynökség novemberben kezdte el vizsgálni a rejtélyes betegséget, azonban további részleteket nem közölt a vizsgálati eredményekről. A BBC értesülései szerint a régióban nemrég pusztított áradások miatt kolerára gyanakodtak, mely jellemzően a fertőzött vízkészlettel terjed tovább.

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑