Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Rendőri őrizetben megölték Indiában egy csoportos nemi erőszak gyanúsítottjait

2019. 12. 06.

Rendőri őrizetben megölték Indiában egy november végén elkövetett csoportos nemi erőszak négy gyanúsítottját – jelentette be pénteken a rendőrség a dél-indiai Haidarábádban.

A hatóságok csütörtök éjjel az elkövetők jelenlétében rekonstruálni próbálták a bűncselekményt, de a gyanúsítottak megkísérelték elvenni a fegyvert őreiktől, és szökni próbáltak. A rendőrök a helyszínen lelőtték őket.

A négy férfit múlt héten vették őrizetbe, és azzal vádolták meg őket, hogy november 27-én megerőszakoltak és meggyilkoltak egy 27 éves nőt. A támadók kiszúrták az áldozat robogójának egyik kerekét, majd segítséget ajánlottak neki, és így csalták őt el egy kamionparkolóba. A fiatal nő szénné égett holttestét másnap reggel találták meg egy híd alatt.

A négy férfi halálhírét több százan ünnepelték az utcákon

A gyanúsítottak gyors letartóztatása ellenére ez az eset ismét hatalmas felzúdulást keltett Indiában. Múlt hét szombaton több száz tüntető próbált meg betörni a rendőrőrs épületébe, ahol a négy férfit fogva tartották. Egy parlamenti képviselő azt javasolta, hogy a támadókat nyilvánosan meg kellene lincselni, egy másik pedig azt indítványozta, hogy kasztrálni kellene a nemi erőszak elkövetőit.

A négy gyanúsított halálhírének bejelentése után több százan ünnepeltek az utcákon Haidarábádban. Többen petárdákat durrogtattak, mások virágszirmokat szórtak a rendőrökre. Az áldozat húga egy helyi televízió műsorában azt mondta: örül annak, hogy a négy férfit megölték, és hálás a rendőrségnek.

Bíráló hangok is megjelentek ugyanakkor az eset kapcsán: az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozó ügyvéd szerint elfogadhatatlan, hogy a rendőrség önkényesen erőszakot alkalmaz ahelyett, hogy nyomozást folytatna és bizonyítékokat gyűjtene.

Törvényen kívüli gyilkosságokkal vádolják a rendőrséget

Az indiai rendőrséget gyakran illetik azzal a váddal, hogy törvényen kívüli gyilkosságokat hajt végre azzal a céllal, hogy elfedje a gondatlanul elvégzett nyomozásokat, vagy hogy csillapítsa az emberek felháborodását.

Az országban rendszeresen az újságok címlapjaira kerülnek a szexuális bűncselekmények azóta, hogy 2012-ben nemzetközi felháborodást keltett egy szörnyű bűntény, amelynek során egy egyetemista lányt több férfi megerőszakolt egy buszon Újdelhiben. Indiában 2017-ben több mint 33 ezer nemi erőszak miatt tettek panaszt hivatalosan.

Hirado.hu, MTI

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑