2019. 07. 01.

Robbanás történt Kabul diplomáciai negyedében

Pokolgépes merényletet követtek el hétfő reggel Kabul diplomáciai negyedében, ahol több ország nagykövetsége és a védelmi minisztérium működik.

Firdausz Faramaz kabuli rendőrségi szóvivő azt mondta, egyelőre nem tudják, mi volt a robbantás célpontja. A Reuters hírügynökség biztonsági forrásokra hivatkozva azt jelentette, hogy egy robbanószerekkel megrakott teherautó robbant fel a védelmi minisztérium mellett.

A helyszínen mentést végző orvosok eddig mintegy ötven sebesültről tudnak, Váhidullah Majar, a közegészségügyi minisztérium szóvivője a Tolonews nevű afgán hírportálnak azt mondta, elképzelhető, hogy ez a szám tovább emelkedik.

Az Ariana afgán hírügynökség helyszíni beszámolókra hivatkozva azt közölte, elképzelhető, hogy a Púl-e-Mahmúd Hán nevű negyed mellett Kabul más részén is robbantás történt, ezt azonban hivatalos források nem erősítették meg.

A rendőrség lezárta a környéket. A robbantás elkövetésének felelősségét egyelőre senki sem vállalta. Az utóbbi hónapokban a tálibok és az Iszlám Állam dzsihadistái több merényletet követtek el az afgán fővárosban.

MTI

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑