Cadmus fordítás Cadmus

Robbanószerkezet lépett működésbe egy török járőrkocsi közelében Idlebben (videó)

Azonosítatlan robbanószerkezet lépett működésbe a 22. orosz-török közös járőrözés során a konvoj egyik török járművének közelében a szíriai Idleb tartományban – közölte hétfőn a RIA Novosztyi.

A hírügynökség a helyi orosz parancsnokságra hivatkozva azt írta, hogy az incidensnek orosz sérültje nem volt. Török részről is csak anyagi kárról számoltak be. A robbanás, amelyhez hasonlók korábban is történtek, az M-4-es autópályán történt.

A két ország katonái március 15-én kezdtek közös járőrözésbe a tartományban, amely a Szíria ellen harcoló iszlamista fegyveresek utolsó erőssége.

A szíriai helyzet is témája volt Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfői telefonbeszélgetésének. A két vezető kitért a líbiai konfliktusra is, hangsúlyozva, hogy időszerű lenne fegyvernyugvást kihirdetni és beindítani a szembenálló felek között a közvetlen pátbeszédet.

Sajtójelentések szerint két amerikai helikopter csapást mért a szíriai hadsereg egy ellenőrzőpontjára a zömmel kurdok lakta Kamisli város közelében, az északkeleti Haszeke tartományban. Az incidensben egy szíriai katona életét vesztette, kettő pedig megsebesült.

MTI

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑