Cadmus fordítás Cadmus

Rohamosan emelkedik a fertőzöttek száma Izraelben

2021. 12. 21.

Izraelben ismét meredeken nő a koronavírus-fertőzöttek száma. Hétfőn 1306 embernél diagnosztizálták a koronavírust Izraelben 104 000 teszt elvégzésével, a megvizsgáltak 1,27 százaléka bizonyult vírushordozónak. Ez az elmúlt hetek legmagasabb számait jelenti.

Vasárnap két hónap után először találtak több mint 1000 új fertőzöttet. A járvány terjedését jelző R-ráta is meredeken emelkedik, jelenleg 1,28-on áll, ami azt jelenti, hogy száz fertőzött átlagosan 128 embernek adja tovább a vírust. Ez a szám november 21. óta ismét 1 felett állt, miközben előtte, szeptember eleje óta folyamatosan 1 alatt volt.

Az új fertőzések jelentős emelkedése még nem tükröződik a kórházakban ápolt Covid-betegek számában, amely általában két héttel követi az új vírushordozók számának növekedését. Jelenleg százharminc beteget ápolnak az izraeli kórházakban, s közülük 81-en vannak súlyos állapotban, és 41-en szorulnak lélegeztetőgép segítségére. A súlyos állapotban lévők 76 százaléka teljes mértékben oltatlan a koronavírus ellen.

Index, MTI

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑