Cadmus fordítás Cadmus

Román halálos áldozata is van a kabuli terrortámadásnak

2019. 09. 04.

Románia kabuli külképviseletének az egyik munkatársa meghalt, egy másik pedig súlyosan megsebesült az elmúlt éjszaka történt terrortámadásban – közölte kedd este a román külügyminisztérium.

Ramona Manescu román külügyminiszter a Digi24 hírtelevíziónak adott telefonos nyilatkozatában elmondta, hogy a terrortámadás célpontja egy szigorúan őrzött kabuli városrész, ezen belül pedig a román külképviselet volt.

Az épületet a támadók mintegy nyolcvan százalékban lerombolták, melléképületeit felgyújtották. A miniszter szerint a pokolgépes merényletet mintegy kétórás tűzharc követte. Mindkét román áldozat a külképviselet biztonsági szolgálatához tartozott.

A külügyminiszter elmondta: a kabuli román külképviseleten 12 diplomata dolgozik, valamennyien életveszélyben voltak. A diplomatákat és a sebesült román állampolgárt is egy közeli NATO-támaszponton helyezték biztonságba. Ramona Manescu közölte: valamennyiüket sürgősen hazaviszik Romániába.

A román külügyminisztérium közleményében határozottan elítélte a terrortámadást, és nyomatékosította, hogy Románia továbbra is elkötelezett a terrorizmus elleni harcban.

Magyar Nemze, MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑