Cadmus fordítás Cadmus

Ron Paul: az USA ne Szíria, hanem saját problémáival foglalkozzon

2017. 06. 28.

A New York Times arról ír, hogy mind a szíriai kormány, mind pedig Oroszország élesen visszautasította azt a hétfőn hangoztatott amerikai vádat, hogy a szíriai kormány vegyi fegyveres támadásra készül saját népe ellen. 

Damaszkusz közölte, amerikai provokációról van szó. Moszkvában pedig kijelentették, Washington ezen ürüggyel akarja ismét bombázni  Szíriát. A Fehér Ház újságírói kérdésre nem volt hajlandó megmondani, honnan származnak az ilyen értesülések és vannak-e rá bizonyítékok. Csak azt felelték, hogy mindez hírszerzési információ.

A globális orosz Russia Today tévéhálózat francia portáljának adott interjújában az amerikai Ron Paul volt kongresszusi képviselő és volt elnökjelölt kijelentette, az Egyesült Államoknak semmi keresnivalója nincs idegen országok légterében és sokkal inkább saját ügyeivel kellene foglalkoznia.

Mark Milley tábornok, amerikai hadseregparancsnok tegnap figyelmeztette a brit kormányt, ne csökkentsék a brit hadsereg létszámát, mert az ország katonai ereje már is túl kicsi. A brit védelmi minisztérium az elkövetkező tíz évben 20 milliárd fontot akar megtakarítani a hadsereg karcsúsításával, így a 82 ezres létszámú hadseregének 65 ezresre csökkentésével.

Michael Fallon brit védelmi miniszter tegnap kijelentette: az Egyesült Királyság katonai megtorló lépéseket hozhat, ha a jövőben az országot kíbertámadás éri. A megtorlás jöhet a levegőből, a szárazföldről, a tengerről vagy az internetről. Hozzátette, London az Iszlám Állam ellen kivitelezett kíbercsapásaival is sok életet mentett meg az iraki Moszul ostrománál.

Orientalista.hu – Lovasistvan.hu

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑