Cadmus fordítás Cadmus

Saját családja végezhetett a megkeresztelkedett egyiptomi férfival

2019. 10. 27.

Családon belüli gyilkosság és nem szerencsétlen baleset végezhetett azzal az egyiptomi férfival, aki elhagyta a muszlim hitet, és áttért a kereszténységre.

Omru Hussein Mohamed Al-Sayeh Basilah alexandriai muszlim férfi az iszlám tanulmányok szakot végezte el az egyetemen, majd pár évvel később megismerkedett a Szentírással. Miután többször is elolvasta és áttanulmányozta, úgy döntött, hogy Jézus Krisztus tanításai szerint akar tovább élni.

Ezt az örömteli döntést a családjával és feleségével is megosztotta, akik felháborodottan fogadták Omru elszántságát.

A családtagjai éveken keresztül próbálták meggyőzni arról, hogy térjen vissza az iszlám hitre, de ő hajthatatlan volt. Nagybátyja kétszer is feljelentette a rendőrségnél, abban reménykedve, hogy a hatóság emberei majd ráijesztenek unokaöccsére, mivel az egyiptomi törvények tiltják az iszlám hit elhagyását.

Omrut nem tántorította el a családi terror. 2019. április 13-án megkeresztelkedett, és felvette a George (György) nevet. Szeptemberben a közel-keleti keresztény férfiak szokása szerint George egy keresztet tetovált a kezére, ezzel jelezve a világnak, hogy örök hűséget fogadott a Megváltónak.

A cikk folytatását ITT olvashatják el.

Forrás: Vasárnap.hu

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑