Sok százezer migráns kaphat tartózkodási engedélyt

Legalább fél évre legális migránsokká változtatná a baloldali olasz kormány az illegális bevándorlókat. A tervek szerint a migránsok tartózkodási és munkavállalói engedélyt is kaphatnának. Matteo Salvini, a bevándorlásellenes Liga vezetője ellenzi a lépést.

Az olasz sajtó már korábban is pedzegette, hogy a Giuseppe Conte által vezetett baloldali olasz kormány több százezer illegális bevándorlónak készül amnesztiát adni. Úgy tűnik, hogy a folyamatok felgyorsultak és több százezer illegális bevándorló kaphat letelepedési engedélyt Olaszországban.

Az Il Giornale című lap beszámolója szerint Teresa Bellanova olasz agrárminiszter legális migránsokká tenné az illegális bevándorlókat mégpedig úgy, hogy 6 hónapos ideiglenes letelepedési engedélyt adnának nekik, amelyet további 6 hónappal meg lehetne hosszabbítani.

A folyamatból Luciana Lamorgese belügyminiszter és Nunzia Catalfo munkaügyi miniszter is kivenné a részét. Az ő feladatuk lenne megállapítani, hogy miként és pontosan hány bevándorlót érintene az amnesztia. Egyelőre nem lehet pontos számokról beszélni, de állítólag akár 600 ezer migráns is érintett lehet.

Bellanova tavaly hagyta ott Conte pártját, hogy a korábbi miniszterelnök, Matteo Renzi új pártját, az Italia Vivahoz tartozzon. Elmondása szerint a döntést nem lehet sokáig halogatni, ugyanis „több száz munkavállaló van bebörtönözve gettókba, mint az egerek.” Véleménye szerint ezek a potenciális munkavállalók nem nagyon járnak ki, mert nincsenek papírjaik.

Folytatás…

Magyar Nemzet

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑