Cadmus fordítás Cadmus

Sok terroristával végeztek Burkina Fasóban

2019. 02. 06.

Burkina Fasóban a biztonsági erők 146 dzsihadistával végeztek három terrorellenes műveletben az ország északnyugati felében, a mali határon, miután a szélsőségesek támadást intéztek egy falu ellen, és 14 embert megöltek – közölte a nyugat-afrikai állam hadseregének parancsnoka.

Moise Minoungou tábornok hétfő este, az állami televízióban mondott beszédében számolt be arról, hogy aznap a reggeli órákban fegyveresek támadták meg a Yatenga tartománybeli Kain nevű falut. A hadsereg válaszcsapása, amely légitámadásokat is magába foglalt, Boucle du Mouhoun régióban sújtott le a szélsőségesekre. A tábornok szerint a biztonsági erők tagjai a műveletekben csak könnyebb sebesüléseket szereztek.

Az iszlamisták az utóbbi hónapokban fokozták támadásaikat Burkina Faso forrongó Száhel régiójában. Nemrég egy kanadai férfit hurcoltak el és öltek meg a szélsőségesek ebben a térségben, egy másik kanadai és egy olasz állampolgár pedig nyomtalanul eltűnt.

A múlt héten legalább 14 embert gyilkoltak meg az iszlamisták az északkeleti fekvésű Soum tartományban található Nassoumbou katonai támaszpontjának közelében lévő piacon.

Burkina Faso tagja egy öt országból álló regionális katonai összefogásnak. A G5-Száhel Burkina Faso, Csád, Mali, Mauritánia és Niger részvételével 2017-ben indult az iszlamista fenyegetés felszámolására.

MTI

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑