Cadmus fordítás Cadmus

Sokan meghaltak a fülöp-szigeteki tájfunban

Legkevesebb 16-an meghaltak a karácsonyi ünnepek alatt a fülöp-szigeteki tájfun következtében. Az Ursula névre keresztelt trópusi ciklon 190 kilométer per órás széllel és özönvíz szerű esőzéssel csapott le az ország középső részére.

Több folyó kiöntött a medréből és tucatnyi település került víz alá. A hatalmas hullámok miatt a legtöbb kikötőt le kellett zárni, így több tízezer ember nem jutott haza karácsonyra.

A Visayan-szigeteken volt a legrosszabb a helyzet. Számos helyről földcsuszamlásokat jelentettek, a hatóságok pedig csak annyit közöltek, hogy egész családokat nem találnak. 87 településen szünetel az áramszolgáltatás, 60 ezer embernek pedig el kellett hagynia az otthonát. A szigetvilágban nemzetközi segítséggel építik az újabb és újabb befogadóhelyeket.

–– ADVERTISEMENT ––

Az Ursula a turizmusra is kihatással volt. A népszerű üdülőhelyen, Boracay szigetén, szállodák rongálódtak meg, a közeli Kalibo nemzetközi repülőteret pedig teljesen lezárták. Országszerte 115 járatot kellett törölni, így több mint 15 ezren rekedtek a légikikötőkben.

A meteorológusok szerint csak szombaton vonulhat el a vihar, de előreláthatólag nem fog akkora pusztítást végezni, mint a 2013-as Haiyan-tájfun. Akkor 6000-en vesztették életüket az ítéletidőben.

Euronews

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑