Cadmus fordítás Cadmus

Sokan meghaltak a hónap eleje óta a hadsereg és a dzsihadisták közötti harcokban

Legkevesebb 90-en vesztették életüket a hónap eleje óta Szíriában az ország hadserege és az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet közötti harcokban három tartomány találkozásánál, sivatagi területen – közölte szerdán az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH), amelynek kiterjedt aktivistahálózata van az országban.

A kormányhadsereg 41, a dzsihadisták pedig 49 embert vesztettek Rakka, Aleppó és Hama találkozásánál, ebből csak az utóbbi 24 órában 10 katona és 13 dzsihadista fegyveres esett el.

Az angliai központú OSDH szerint a szárazföldi összecsapásokkal párhuzamosan a szíriai és a vele szövetséges orosz légierő gépei bombázzák az IÁ hadállásait a nevezett térségben.

Bár az Iszlám Állam 2019 márciusáig elvesztette szíriai területeinek legnagyobb részét, azóta is jelen van az országban, és különösen a Homsz tartománytól Deir ez-Zórig húzódó sivatagi területeken hajt végre támadásokat a kormányhadsereg és szövetségesei – például a libanoni Hezbollah milícia -, valamint a kurd erők ellen, utóbbi már nem élvezvén az amerikai erők támogatását.

Az Iszlám Állam egy augusztusi támadásában egy orosz tábornok is meghalt.

MTI

Sharing is caring!

, , , , , , ,
Back to Top ↑