Cadmus

Sokan meghaltak az arab koalíció jemeni légicsapásában

Légicsapásokat mért a szaúdi vezetésű arab katonai koalíció szerdán egy fogolytáborra a húszi lázadók ellenőrzése alatt álló jemeni fővárosban, a támadásban legalább 39 ember meghalt és mintegy 90-en megsebesültek – közölték szemtanúk, illetve a tábor egyik tisztviselője.

A katonai rendőrség Szanaa keleti részében levő létesítményét, amelyben mintegy 180 embert tartottak fogva, hét hullámban támadták a harci gépek.

A Szaúd-Arábia vezette koalíció az utóbbi napokban fokozta az Irán által támogatott húszi lázadókra mért légi támadásait, miután a múlt héten a síita felkelők meggyilkolták korábbi szövetségesüket, Ali Abdullah Száleh volt jemeni elnököt.

Jemenben több mint három éve dúl háború a kormányerők és az Irán által támogatott síita húszi felkelők között, akik 2014 szeptemberében elfoglalták a fővárost, Szanaát, és jelentős területeket vontak ellenőrzésük alá az ország északi részén. A lázadók ellen 2015 márciusában a Szaúd-Arábia vezette arab koalíció is hadba lépett, és légierővel segíti a megbuktatott kormány erőit.

Támadásaikban már több alkalommal civilek is életüket vesztették, bár a koalíció tagadja, hogy polgári személyeket venne célba.

Orientalista.hu – MTI

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑