Cadmus fordítás Cadmus

Sokan meghaltak egy drogrehabilitációs központban keletkezett tűzben

A legfrissebb adatok szerint huszonnégyen meghaltak, négyen megsérültek egy drogrehabilitációs központban keletkezett tűzben pénteken az azerbajdzsáni főváros, Baku belvárosában – közölték a helyi hatóságok.

Az első vizsgálatok szerint a tüzet az elektromos vezeték hibája okozhatta a faszerkezetű épületben. Korábban az APA helyi hírügynökség azt írta, hogy harmincan haltak meg. A beszámolók szerint a halálos áldozatok gyakorlatilag mozgásképtelen, ágyhoz kötött betegek voltak, akik nem tudtak kimenekülni a tűzből.

A helyszínre érkezett tűzoltóknak sikerült a lángokat megfékezni. Harmincnégy embert kimenekítettek az épületből. Négy sérültet kórházba szállítottak. A kaukázusi köztársaságban gyakoriak a tüzek a lakóépületekben és a tömegközlekedési eszközökön.

Néhány éve, 2015 májusában 15 ember meghalt egy többemeletes épületben Baku külterületén. Még korábban, 1995-ben 289-en haltak meg egy tűzben a szovjet időben épült és rossz műszaki állapotú metróban, a fővárosban. Ez volt a világ metróiban történt szerencsétlenségek közül a legsúlyosabb.

Orientalista.hu – PestiSrácok, MTI

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑