Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Soros a radikális iszlám támogatása miatt ostorozza Obamát

2016. 10. 26.

Soros György alapítványának vezetői azzal vádolják Obama elnököt, hogy a Csendes-óceáni Partnerség (TPP) támogatása érdekében szemet huny a maláj kormány jogsértései felett, ráadásul a nemhogy csökkent, de tovább erősödött az iszlám radikalizmus az országban Najib Razak vezetése alatt.

A Clinton kampány vezetője John Podesta idén márciusban levelet kapott Soros György szóvivőjétől, Michael Vachontól, aki a milliárdos üzletemberrel való találkozót készítette elő – olvasható a Bretibarton.

„Általánosságban George-t a kampánynál jobban érdeklik a külföldi ügyek, a migrációs válság és az ukrán helyzet” – írta Soros embere. A találkozó Soros György, Soros Alex és a Clinton kampánycsapatának vezetője között március idusán meg is valósult.

Egy a demokratáknak címzett későbbi e-mailben Sorosék egy memót is mellékeltek „malajziai korrupciós krízis” címen. Ebben élesen bírálják Obamát, mert támogatja Najib Razak kormányát, akit korrupcióval és az emberi jogok eltiprásával vádolnak, valamint azzal, hogy kormányzása alatt megerősödött az országban a radikális iszlám.

A malajziai helyzetről készített tájékoztatót a Nyílt Társadalom Alapítvány egyik igazgatósági tagja jegyzi. John Pang korábban a maláj oktatási tárcánál is dolgozott tanácsadóként.

„A miniszterelnök rendszerét faji felsőbbrendűség és korrupció jellemzi, aki egy iszlamista államot hozott létre a malájok politikai és jogi felsőbbrendűségére építve” – írja Soros embere. Ennek eredménye, hogy a lakosok tizede vélekedik kedvezően az Iszlám Államról és a többség még az Iszlám Államban is érvényes vallásjogon alapuló büntető törvénykönyvet, (hudud) is támogatja. Allah vagy Mohamed megsértéséért halálbüntetés jár, mint ahogy a gyilkosságért is, a rablást pedig kéz és láblevágással kell büntetni.

Az iszlám védelmében Malajziában elég durva emberi jogi túlkapásokat regisztráltak. Egy rappert azért tartóztattak le, mert egyik dalában szájára vette a próféta nevét, de egy kislány is börtönben találta magát, mert nyilvános helyen ölelkezett egy popsztárral. Hasonlóan járt egy lány, aki kutyáját simogatta az utcán. Ez nem is jellemző az országban, mert az iszlám tanításai szerint egy muszlimnak távol kell tartania magát a kutyáktól, mert tisztátalannak tartják őket.

Soros alapítványának munkatársa szerint az elnök vonzódása a radikális iszlám felé azzal párhuzamosan erősödött, ahogy sokasodtak az őt ért korrupciós vádak. Ezután keményen bírálják az amerikai elnököt, mert az emberi jogi kérdések ügyében szemet hunyt a rezsimnek

Az Obama kormány stratégiailag fontos partnernek tartotta Malajziát a transzatlanti szabad-kereskedelmi egyezmény elfogadásában, amelynek célja, hogy a dél-kelet-ázsiai országok kereskedelmi kapcsolata az Egyesült Államokkal és ne Kínával erősödjön.

Az Obama kabinet partnerként tekintett Najib Razakra, és az iszlám elleni harcban, de ezek a célok háttérbe szorultak a TPP miatt – derül ki a Clinton kampánycsapatnak címzett jegyzetből.

Orientalista.hu – (Magyar Idők, Breitbart)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑