2018. 03. 04.

Soros az egész világon jelen van és terorristákkal is kapcsolatba hozható

Ez derül ki az Olga Deutsch-csal, az NGO-k működését ellenőrző izraeli NGO Monitor európai referensével közölt interjúból, amely a Mandineren jelent meg. Deusch az NGO-ok általános veszélyein kívül arról is beszélt, miért akar sok országban Soros kormányt buktatni.

A referens elmondása szerint számos NGO “amely az emberi jogok és a humanitárius értékek nevében cselekszik egyfajta »glória-hatásban« (halo effect) sütkérezik”. Ez azért veszélyes, mert emiatt aránytalan bizalmat élveznek, egyes NGO-k ráadásul – mint például az Amnesty International – költségvetésüket és befolyásukat tekintve egy kisebb országgal hasonlatosak. Ezért is van szükség olyan szervezetekre, mint az NGO Monitor, amely ezen NGO-k támogatásának és céljainak vizsgálatára jött létre.

Deutsch beszél a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítványról is. “A Nyílt Társadalom Alapítvány mindenhol szerepet játszik a világon, és gyakran Izraelben is. Soros György általában egyes országokban játszott szerepe miatt kerül szóba, de fontos látni, hogy alapítványán keresztül az egész világon jelen van” – fejti ki.

Ez az alapítvány pedig rendkívül aktív, “és az NGO-k, amiket támogat (például az izraeli katonák állítólagos háborús bűneit feltáró Breaking the Silence – a szerk.) nem ellenőrzik a forrásaikat, és az általuk közölt adatok nem egy informatív diskurzus részei, hanem politikailag erősen színezettek. A hozzáállásuk egyértelműen elfogult” – értékeli Deutsch a Soroshoz köthető szervezetek tevékenységét.

Hozzáteszi: “A politikai motivációjukról pedig el lehet mondani, hogy Soros György egy Karl Popper nevű filozófus hatása alá került londoni évei során, amely a teljes szólásszabadság, a sokszínű diskurzus és az abszolút demokrácia céljait tűzte ki. Ez megmagyarázza, miért próbálja megdönteni a rendszert és a kormányokat megannyi helyen, ahol alapjaival aktív”.

Orientalista.hu – Figyelő.hu

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑