Sorra ölik a bibliafordítókat a kameruni polgárháborúban

Már a második Bibliafordítót gyilkolták meg, feltételezhetően fuláni fegyveresek, Kamerun anglofón régiójában. A térségben heves polgárháború zajlik. A hírt egy helyi misszionárius is megerősítette.

Benjamin Temet a saját házában ölték meg két héttel ezelőtt, elvágták a torkát – számolt be az esetről az egyik helyi aktivista Efi Tembon, az Oasis Network for Community Transformation munkatársa a The Christian Postnak.

Tembon még 2013-ban találkozott a fordítóval, aki a helyiek által beszélt aghem nyelvre fordította az Újszövetséget. A projekttel Tem 2016-ban végzett.

A gyilkosságért senki nem vállalta a felelősséget, habár a környékbeliek mind a fulánikat okolják a történtekért, annál is inkább, mivel szerintük a helyi kormányzat bátorította a szélsőségeseket a szeparatizmust támogató földművelő közösségek elleni, dél-kameruni támadások kivitelezésére.

Tem meggyilkolása két hónappal azután történt, hogy fordítótársát, Angus Fungot, kísértetiesen hasonló körülmények között szintén meggyilkolták a saját házában.

A teljes cikket ITT olvashatják el.

Forrás és kép: Vasárnap.hu

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑