Cadmus fordítás Cadmus

Sorra szabadulnak fel a hamai települések Szíriában

2017. 11. 13.

A szíriai kormányerők ellenőrzésük alá vonták Hasznawi falut és a környező magaslatokat Északkelet-Hamaban.

A Szíriai Arab Hadsereg 3. Páncélos Hadosztály, Qalamun Pajzsa Dandára és a Szíriai Nemzetvédelmi Erők elfoglalták Hasznawi falut, az Abu Al-Ghirr hegyet és a közeli magaslatokat a Hajat Tahrir Al-Sham vahhabita terrorista koalíció fegyvereseitől, akik az Al-Kaida szíriai frakciójának irányítása alatt állnak Északkelet-Hamaban.

Szíriai kormánypárti források szerint a Szíriai Arab Hadsereg és a Nemzetvédelmi Erők mostanára megszilárdították állásaikat Um Szahridzs falutól keletre és felkészültek a Hajat Tahrir Al-Sham (Al-Kaida) fegyveresei által megszállt falu elfoglalására.

.

A szíriai kormányerők hadműveletei tovább folytatódnak az Al-Kaida vezette megszálló csoportok ellen, miközben belharcok robbantak ki a vahhabita terrorista szervezetek között, a Hajat Tahrir Al-Sham és egykori szövetségesük a Harakat Nur Al-Din Al-Zinki militánsai egymás lövik.

Megjegyzés: A Harakat Nur Al-Din Al-Zinki az egyik “mérsékelt felkelő” “demokratikus ellenzéki” szervezet, amelynek tagjai 2016 nyarán Aleppo általuk megszállt részén lefejeztek egy 12 éves palesztin kisfiút.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑